Stichting Normering Arbeid (SNA): bewaker van betrouwbaarheid in de flexwereld

Picture of Floreat Advies

Floreat Advies

Floreat Advies staat voor ruim 20 jaar ervaring in het (juridisch) begeleiden van de MKB ondernemer in zijn algemeen en ondernemers in de flexbranche in het bijzonder.

Betrouwbaarheid in de flexbranche blijft van het grootste belang, zeker het met oog op recente nieuwsberichten over malafide praktijken. Hier komt de Stichting Normering Arbeid (SNA) in beeld. De instantie die het welbekende SNA-keurmerk uitgeeft aan betrouwbare en financieel stabiele arbeidsbemiddelaars. Maar wat doet de SNA precies? En wat betekent het voor bedrijven in de flexbranche? In dit artikel gaan we dieper in op de rol van de SNA in de sector.

De Stichting Normering Arbeid (SNA): wie zijn ze? 

De SNA is de organisatie achter het SNA-keurmerk: het keurmerk voor alle ondernemingen die arbeid ter beschikking stellen. Dit NEN 4400-1 keurmerk is ontwikkeld om de risico’s te beperken van inleners van arbeid en hun opdrachtgevers van werk. Daarom wordt het SNA-keurmerk alleen uitgegeven aan bedrijven die voldoen aan strenge normen voor betrouwbaarheid en financiële stabiliteit.

De relatie tussen de flexbranche en de SNA 

De relatie tussen de SNA en de flexbranche is intensief. De SNA heeft namelijk vijf belangrijke aandachtsgebieden:

  1. Identificatie van de onderneming: Bedrijven en hun bestuurders moeten kunnen aantonen dat ze zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Denk aan een VOG, wat een eis is voor de nieuwe aankomende certificeringsplicht.
  2. Aangifte en afdracht van belastingen: Dit toont aan dat het bedrijf voldoet aan zijn fiscale verplichtingen richting de Belastingdienst.
  3. Correcte loonbetaling: Bedrijven moeten voldoen aan de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag.
  4. Controle op het recht om te werken: Bedrijven moeten verifiëren dat hun werknemers het recht hebben om in Nederland te werken.
  5. Risicobeheer: Het is belangrijk dat risico’s die gepaard gaan met in- en doorlenen of het uitbesteden van werk beheerst worden.

Administratie en documentatie

Deze punten zijn cruciaal voor het verkrijgen en behouden van het SNA-keurmerk. Dit vraagt om de juiste administratie en het bijhouden van juiste vereiste documenten die moeten worden getoond aan een geaccrediteerde inspectie-instelling.

Certificeringsplicht in 2025 en de rol van de SNA 

Met de invoering van de certificeringsplicht voor arbeidsbemiddelaars in 2025 wordt de rol van de SNA nog belangrijker. Deze veranderingen in wetgeving maken het noodzakelijk voor alle bedrijven in de flexbranche om te voldoen aan strenge certificeringsnormen. Organisaties die het SNA-keurmerk al hebben, hebben hier een voorsprong aangezien ze al voldoen aan veel van de toekomstige eisen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Dé norm voor betrouwbaarheid

De SNA speelt een onmisbare rol in de flexbranche door het bieden van een keurmerk dat inleners en opdrachtgevers zekerheid biedt. Met de aankomende certificeringsplicht wordt de rol van de SNA nog groter. Vooruitkijkend naar deze veranderingen, is het nu meer dan ooit belangrijk om te zorgen voor naleving en het streven naar certificering. Heeft jouw organisatie hier hulp bij nodig? Floreat Advies helpt je hier graag bij.

Deel dit artikel

Lees ook onze andere artikelen